Glutenvrij dieetEen dieet betreft een voorgeschreven samenstelling van voeding wat vaak wordt aangepast om een doel te bereiken. Vaak wordt er direct gedacht aan afvallen wanneer er gesproken wordt over een dieet, maar het het kan ook heel goed gericht zijn om aan te sterken. Daarnaast kan het gericht zijn om bepaalde voedingsmiddelen te weren uit het dagelijks eten wat geconsumeerd wordt. Dit kan zijn om medische, ideologische of religieuze redenen. Een glutenvrij dieet kan dan ook om diverse redenen worden gevolgd.

Voor het volgen van een dieet is het altijd van groot belang om te kijken hoe een dieet in een goed en gezond balans kan worden gebracht. Uiteindelijk is het doel van een dieet dat dit voor een langere termijn gevolgd kan worden. Om die reden moet een dieet voldoende voedingstoffen bevatten, anders zal het schade aanbrengen aan het lichaam.

Glutenvrij dieet

Bij een glutenvrij dieet moeten diverse granen worden gemeden zoals tarwe, rogge en gerst. Het komt onder andere voor in brood, gebak, pizza, pasta en bier. De eigenschap van gluten is dat het werkt als een bindmiddel, vanwege deze eigenschap wordt het in veel producten verwerkt zoals sauzen, snoep, worst en snacks. Er zijn dus heel veel voedingsmiddelen waarin gluten te vinden zijn en welk voor een glutenvrij dieet gemeden dienen te worden. Door te kiezen voor veel verse producten wordt dit al een stuk makkelijker om glutenvrij te eten.

De impact van een dieet kan groot zijn op je dagelijks leven. Zo ook een glutenvrij dieet. Als eerste raakt een glutenvrij dieet jouw dagelijkse leven thuis. En misschien nog wel veel meer alles wat plaats vind buiten de deur zoals school, werk, sociale gelegenheden, zoals feestjes en vakantie. Er moet rekening gehouden worden met een andere manier van leven. Een diëtist kan helpen in het starten en begeleiden van een glutenvrij dieet.

Sluit Menu