Glutenvrije appelkruimeltaart

Glutenvrije appelkruimeltaart

Glutenvrije appelkruimeltaartMisschien wel de meest gegeten taart in Nederland is de appeltaart. Onze favoriet is toch wel de appelkruimeltaart vanwege de krokante bite van de kruimels op de taart. Hierbij delen we een recept voor een glutenvrije appelkruimeltaart. Verrassend eenvoudig om te maken en ontzettend lekker om op te eten!

Ingrediënten glutenvrije appelkruimeltaart

  • bakvorm 24 cm
  • ca 1 kg appels
  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram glutenvrij meel: Havermeel of Mix C van Schar
  • 100 gram basterdsuiker (voorkeur wit)
  • 100 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram rozijnen (geweld)
  • snufje zout
  • kaneel
  • ei
  • geraspte citroenschil (1/2 citroen)

Bereidingswijze

Allereerst zet je voor de start van de bereiding van de taart de oven alvast aan en verwarm deze voor op 160 graden (heteluchtoven). Vervolgens wel je de rozijnen in een kommetje warm water.

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe de stukjes appel in een kom en strooi de suiker en kaneel erover. Meng dit in een kom, voeg de rozijnen en citroenschil erbij en schud het opnieuw en laat het vervolgens even staan.

Vervolgens meng je een 1/2 ei, boter, meel, basterdsuiker en het zout in de beslagkom. Kneed aan het eind nog even met de hand het deeg na. En gebruik hierna ongeveer 2/3 van het deeg om de bodem te maken in de springvorm. Daarna druk dit aan met de buitenkant van je vingers tot het goed plat is. Het deeg wat overblijft bewaren we om straks bovenop de kruimels mee te maken.

Voeg vervolgens de appelblokjes toe als volgende laag en verdeel het evenredig. Vervolgens maak je met het restant van het deeg kruimels en strooi je deze uit over de bovenste laag.

Nu mag de taart de oven in! Bak de taart in circa een uur of tot een uur en 15 minuten gaar. Wij gebruiken hierbij de heteluchtoven. Tenslotte laat je daarna de taart afkoelen in de springvorm. Daarna: smullen maar!

Tip: als variatie kan je ook vermalen noten zoals amandelen of pistaches toevoegen aan het appelmengsel.

 

Stukje glutenvrije appelkruimeltaart

Geef een reactie

Sluit Menu