Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Glutenvrije boekweit pannenkoeken

Pannenkoeken! Heerlijk en zowel te gebruiken als ontbijt, lunch, avondeten of als tussendoortje… Zelf ben ik dol op deze glutenvrije boekweit pannenkoeken. Vaak maken we er extra veel zodat we er een aantal kunnen bewaren voor een later moment om mee te nemen of om in de vriezer te doen.

Ingrediënten voor glutenvrije boekweit pannenkoeken

  • Voor 10 pannenkoeken:
  • 250 gram boekweitmeel
  • 1 liter melk
  • 5 eieren
  • Zout
  • Olie of roomboter voor het bakken

Bereiding glutenvrije boekweit pannenkoeken

Neem een kom om het beslag in te maken voor de pannenkoeken. Allereerst meng je het boekweitmeel met een klein beetje zout. Vervolgens voeg je de eieren toe en mix je dit rustig tot het goed gemengd is. Daarna voeg je de melk pas toe en mix je dit er ook doorheen totdat het beslag een goed geheel is en er geen klontjes meer zijn. Door deze volgorde aan te houden krijg je het beste resultaat.

Verhit de koekenpan en wanneer de koekenpan heet is doe je een beetje olie of boter in de pan. Neem met een flinke lepen het beslag uit de kom en verdeel het beslag gelijkmatig over de pan door deze heen en weer te bewegen. Eventueel kun je op dit moment extra ingrediënten aan je pannenkoek toevoegen zoals kaas, spek of appelschijfjes.

Gebruik vervolgens een spatel om de pannenkoek om te draaien om de andere zijde van de pannenkoek te bakken.

TIP: Om de pannenkoeken warm te houden kun je ze op een groot bord doen en afdekken met nog een groot bord er bovenop. Dit bord zet je vervolgens op een pan met gekookt water zodat het onderste bord de pannenkoeken warm houd.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke boekweitpannenkoeken!

 

Geef een reactie

Sluit Menu