Kip zoetzuur (glutenvrij recept)

Kip zoetzuur (glutenvrij recept)

Ook zo dol op kip zoetzuur saus? Maak met dit recept het zelf glutenvrij klaar in plaats vanuit een kant en klaar potje, waar vaak gluten in de saus zitten verwerkt. Het is geen ingewikkeld recept en kost je circa 45 minuten om te maken en op tafel te zetten.

Ingrediënten voor Kip zoetzuur

Voor 2 personen is nodig
(Opletten dat de gebruikte varianten van onderstaande ingrediënten ook glutenvrij zijn)

  • 200 gr kipfilet
  • 120 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr champignons
  • 1 puntpaprika
  • 1 Bosuitje of lenteuitje
  • Blik ananas op sap
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
  • 1 eetlepel witte wijn azijn (of rijstazijn)
  • 1/2 theelepel maïzena
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Olijfolie

Bereiding Kip zoetzuur

Om het recept snel klaar te maken kun je de rijst, de saus en de kip en groenten zoveel mogelijk gelijktijdig bereiden.

Bereiding van de saus: Snij het teentje knoflook in hele kleine stukjes of gebruik een knoflookpers. Verhit de olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de knoflook. Vervolgens voeg je hierin de ketchup, azijn, sojasaus, basterdsuiker en chili toe. Hierna voeg je ongeveer 40 ml van de ananassap toe vanuit het blik. Roer het geheel goed door. Meng ondertussen de maizena met een klein beetje water tot een egale substantie. Voeg het toe aan de saus en mengt het tot er een iets dikkere saus ontstaat. Je kan eventueel het vuur even uitzetten en vooraf aan het toevoegen nog even opwarmen.

Terwijl de kip en groenten bereid gaan worden kun je de rijst klaarmaken volgens aangeven bereiding.

Snijd de kip in kleine stukjes. Verhit vervolgens olie in een wok en voeg de kip toe en bak deze gaar. Snijd de puntpaprika in kleine stukjes en champignions in schijfjes en roerbak deze mee zodra de kip gaar is. Snijd ondertussen de ananas in stukjes en wanneer de champignons geslonken zijn voeg je deze er ook aan toe.Tot slot voegen we de saus toe an het geheel er mengen we dit goed.

Vervolgens serveren we de rijs en de kip zoutzuur uit op het bord en garneer je het met fijngesneden ringetjes van de bosui of lenteui. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Sluit Menu