Tips voor een glutenvrij dieet

Je wilt een glutenvrij dieet volgen, om dit goed te doen blijkt niet altijd even eenvoudig. Om die reden op deze pagina een aantal tips die je zullen helpen om glutenvrij te eten!

Tip 1: Glutenvrij bakken en koken

Voor het bereiden van een glutenvrije maaltijd is het van belangrijk om verschillende dingen in de gaten te houden. Het is belangrijk om schoon te werken. Glutenvrij voedsel en materiaal waarmee het bereid wordt, moet strikt te worden gescheiden van voeding met gluten

Tip 2: De deur uit? Neem glutenvrij eten mee!

Ga je op pad, naar je werk of naar school… Wanneer je de deur uitgaat is het belangrijk om glutenvrij eten mee te hebben. Het kan handig zijn om altijd wat in je tas mee te nemen of in de auto een kistje in de kofferbak te leggen. Zodoende ben je er zeker van dat je altijd iets achter de hand hebt wanneer je ergens bent en er geen mogelijkheden zijn om glutenvrij te eten.

Tip 3: Glutenvrij uit eten

Wil je gezellig uit eten gaan? Of is er een etentje gepland? Neem vooraf contact op met het restaurant om de mogelijkheden te bespreken. Zoek naar restaurants met specifieke glutenvrije mogelijkheden. Vermijd restaurants waarbij je merkt dat er onvoldoende kennis of mogelijkheden zijn om glutenvrij te eten. 

Tip 4: Vakantie

Ga je op vakantie naar het buitenland? Print een dieetverklaring uit in de taal van het land zodat je deze kunt laten zien waar nodig is. Zoek eventueel vooraf naar wat glutenvrij verkrijgbaar is in de winkels of welke restaurants er zijn waar glutenvrij kan worden gegeten. Neem zelf voldoende glutenvrij eten mee, zodat je altijd mogelijkheden hebt om glutenvrij te eten. Bij verschillende vliegmaatschappijen mag je met extra bagage reizen wanneer je d.m.v. een medische verklaring de noodzaak kunt aantonen.

Tip 5: varieer en eet gezond!

Wellicht klinkt het als een algemene tip, maar het is belangrijk om goed te variëren in wat je eet met een glutenvrij dieet. Omdat je bepaalde dingen ook niet kunt eten is het belangrijk je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Het kan daarom geen kwaad om naast je dagelijkse maaltijden de nodige Vitamines en supplementen te nemen.

Meer tips voor een glutenvrij dieet:

Graag bieden we je nog meer tips voor een glutenvrij dieet aan in de cursus het glutenvrije leven via onze website. In deze cursus kunnen we ook dieper ingaan op verschillende tips die hier al genoemd zijn zodat je het glutenvrije dieet je beter kunt toe-eigenen.

Geef een reactie

Sluit Menu