Je bekijkt nu Restaurant Haesje Claes Amsterdam

Restaurant Haesje Claes Amsterdam

Haesje Claes is een authentiek Amsterdams restaurant, gelegen in de Spuibuurt (centrum) van de stad, tussen het Spui en de Dam. Haesje Claes wordt begrensd door de Nieuwezijds Voorburgwal, Spuistraat en Roskamsteeg. Het Restaurant is ‘lekker glutenvrij’ gecertificeerd en heeft een uitgebreide glutenvrij kaart.

André Duyves opende Haesje Claes in 1974 als een kleine lunchroom (petit- restaurant), bij velen nog steeds bekend om de beroemde gehaktbal met pepersaus en de bruine bonensoep. Het pandje aan de Nz Voorburgwal 320 was de eerste aanvang, in het voormalige huiskamer theater Tingel Tangel,van de bij ouderen nog bekende cabaretier, Sieto Hoving. Op zoek naar een passende naam voor het petit-restaurant stuitte André Duyves, na bestudering van de geschiedschrijving van de buurt, op de naam Haesje Claes. Om haar te eren vanwege haar goede daden in die, voor sommige moeilijke Middeleeuwse dagen, is het restaurant naar haar vernoemd.

Geef een antwoord